24 d’agost 2006

Crêperie Bretonne -- Annaick


|CATALÀ|
Què es pot fer amb un autobús de dos pisos i un local en ple Barri del Carme a València ... una creperia bretona!
Aquí a sobre teniu l’entrada a aquest meravellós restaurant: Crêperie Bretonne Annaick.
La vaig descobrir quan la Ragna em va explicar que havia estat a una creperia molt bona i vaig pensar que seria un bon lloc per fer el primer sopar amb el ganímen. Casualitats de la vida ell també em volia portar a aquest lloc. Des d’aleshores s’ha convertit en el nostre lloc de reunió i el lloc imprescindible per portar a tot nou visitant de la ciutat del Túria.
La decoració és digna d’Amélie Poulain a més de la integració del frontal del bus londinenc des d’on es veu el cuiner i on tenen el tirador de cervessa. Cuadres de pòsters antics, seients i taules tretes de l’autobus, làmpades fetes amb sifons i uns lavabos que no us podeu perdre. Les estovalles són de paper i sempre deixen uns plastidecors per a que dibuixeu el que volgueu, si teniu sort potser serà digne de ser enganxat a l’autobús.
Pel que fa al menjar és inmillorable!! Unes amanides farcides de coses i més coses ... la que més m’agrada és la que porta figues. Les galetes o crêpes salades de sarraí són molt variades i presentades d’una manera força original ... el meu objectiu és provar-les totes, totes i totes. Les postres, he de reconèixer que m’afarto tant que només he arribat a provar el sorbet de llimona, que d’altra banda és molt bo. A més a més també tenen les seves crêpes dolces.
El darrer cop vam provar la sidra bretona que no té res a veure amb l’asturiana i estava boníssima, es veu en bol.
Ho porta un bretó (suposo) simpàtic i que sempre em troba taula. Els cambrers argentins sempre són servicials i simpàtics.
A l’estiu no fan reserves però a l’hivern millor fer-ne perquè sempre està de gom a gom.
Només he provat la Crêperie Bretonne Annaick de València, però també n’hi ha a Barcelona i Girona:

A Valencia:
C/Bordadores,4
Tlf 963 15 35 24

A Barcelona:
C/Ramon Trias Fargas, 2-4
Tlf 93 221 15 99

A Girona:
C/Cort Reial, 14
Tlf 972 21 81 20

|CASTELLANO|
Qué se puede hacer con un autobús de dos pisos y un local en pleno Barrio de El Carmen en Valencia ... una crepería bretona!
En la foto podeis ver la entrada de este maravilloso restaurante: Crêperie Bretonne Annaick.
La descubrí cuando Ragna me explicó que había estado en una crepería muy buena y pensé que sería el lugar perfecto para mi primera cena con el ganímeno. Casualidades de la vida él también quería llevarme. Desde entonces se ha convertido en nuestro lugar de reunión y el sitio imprescindible para llevar a toda persona neofita en la ciudad del Túria.
La decoración es digna de Amélie Poulain sin decir la integración del frontal del autobús londinense, desde donde se ve el cocinero y se situa el tirador de cerveza. Cuadros con posters antiguos, sillas y mesas rescatados del autobús, lámparas hechas con sifones y no os perdáis los servicios. Los manteles son de papel y simpre hay unos plastidecors en la mesa para dibujeis lo que querais, si teneis suerte quizás sea digno de presenciar el comedor enganchado en el autobús.
Respecto a la comida es inmejorable!! Las ensaldas tienen de todo ... la que más me gusta es la que tiene higos. Las galletas o crêpes saladas de sarraceno son muy variadas y presentadas de una manera muy original ... mi objetivo es probarlas todas. Los postres, tengo que reconocer que me lleno tanto que solo he llegado a comer el sorbete de limón, ni que decir tiene que está buenísimo. Además también tienen crêpes dulces.
La última vez probé la sidra bretona, nada que ver con la asturiana, ese punto parecido al cava ... estaba muy buena, se bebe en bol.
El local lo regenta un bretón (supongo) simpático y que siempre me encuentra mesa. Los camareros argentinos siempre serviciales y simpáticos.
En verano no hacen reservas pero en invierno mejor hacerla ya que está a rebosar.
Solo he estado en la Crêperie Bretonne Annaick de Valencia pero más arriba os dejo las direcciones y teléfonos de sus locales en Valencia, Barcelona y Girona.

|ENGLISH|
Excellently located by the cathedral with a fantastic design. You will find a vintage car that serves as one of the tables and a double-decker bus as part of the original interior! Home-made crêpes are cooked on the post with healthy (wholemeal flour) ingredients and tasty fillings. There are French quiches, salads and ice creams included in the extensive carta. Try out their Britanny cider to round off a great evening out! (text from the weekly magazine 24/7VALENCIA).


4 comentaris:

  1. evii!! buenisimo lo que escribiste! me gusta el blog che!!!....bueno a ver cuando nos vemos x barnaaaa y nos vamos a probar la creperie! ;)
    besotes
    mery

    ResponElimina
  2. Felicitats pel blog, miraré d'anar a la creperie de BCN, gràcies per la recomanació. Roda al mon i torna al blog...tornaré al teu blog.

    ResponElimina
  3. Crec que he estat a pocs llocs tan bons com aquest. 100% recomanat.
    Per cert, si dibuixeu bé, tal vegada pengen algun gargot vostre de la paret.
    Carles.

    ResponElimina
  4. Sí, de fet van canviant el repertori però queda molt maco. M'hi haurè de tornar a passar per a quedar-me amb idees de com han reformat el lloc... potser copio alguna idea a casa... però el bus crec que no m'hi cabrà ;)

    ResponElimina